Terug
  • Software
  • Plaat
  • Automatisering
  • Plasma

SigmaNest | Een nesting oplossing die al uw plaatbewerkingsmachines ondersteunt

Een uitstekend nesting programma is bijna net zo belangrijk als de machine zelf.
Daarom zijn alle Voortman plaatsnijmachines uitgerust met één van de meest geavanceerde nesting software die er is, namelijk: SigmaNEST.

Ongeëvenaard maatwerk

Samen met SigmaNEST biedt Voortman een breed scala aan modulaire- en aanpasbare functies om het meeste uit uw productieprocessen te halen. Deze automatische nesting software wordt geïnstalleerd op een kantoorcomputer waarna het gebruikt wordt om bestanden te importeren en deze automatisch te nesten in nieuwe- of gebruikte formaten.

Importeer elk groot 2D- of 3D bestand

De software biedt de mogelijkheid om de meest voorkomende bestandsformaten in de metaalindustrie te importeren zoals .STEP, .CDL, .DXF, .DWG en .DSTV. Maar tegenwoordig werken bedrijven steeds vaker met native formats. Of u nu een snijbedrijf hebt, een staalbouwer of een machinebouwer bent, het is van cruciaal belang dat u uw nest-oplossing effectief integreert met CAD-programma’s waarin u al hebt geïnvesteerd. Deze module stelt u in staat om rechtstreeks native formats te importeren zoals SolidWorks, Solid Edge, Creo, Inventor, Siemens NX of Catia. Op deze manier wordt alle meegegeven informatie behouden en wordt dubbel werk geëlimineerd.

Ontworpen voor integratie

Doordat er met 3D modellen wordt gewerkt, is het mogelijk om filters toe te passen die zelf bewerkingen- of eigenschappen herkent waardoor een scheiding aan te brengen is in de onderdelen die u wilt importeren. Van materiaalsoort en dikte tot buig- en snijprocessen, deze import module verbindt de systemen die integraal deel uitmaken van de kernactiviteiten. SigmaNEST genereert specifieke CNC-outputs voor de machine, welke door middel van onze VACAM software in alle benodigde bewerkingen geconverteerd worden. Stroomlijn uw productieproces met minimale inspanning en verkrijg productieklare onderdelen uit uw machine met deze nesting software!

Plaatmachines
met SigmaNEST

Voortman V310 De ultieme, meest complete snij- en boormachine voor flexibele plaatbewerking

Lees meer
Voortman V325 Boren, snijden en frezen van zware platen (doorvoersysteem)

Lees meer